FAQ

door admin

Tanden tanden bleachen vs tanden witten

Met of zonder waterstofperoxide witten ?

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen een behandeling met peroxide en een behandeling zonder peroxide.

Behandeling met peroxide wordt uitgevoerd enkel in tandartspraktijken.
Behandeling zonder peroxide  wordt uitgevoerd in een schoonheidssalon.

Ik heb blokjes op mijn tanden. Kan ik dan mijn tanden laten witten ?

Waar de blokjes zitten, worden de tanden niet gewit. We raden aan om af te wachten totdat de de blokjes verwijderd worden.

Kan ik bij u terecht met ernstige huidproblemen?

In ons schoonheidssalon wordt steeds een huidanalyse uitgevoerd van uw huidtype en afhankelijk van uw huidtype wordt een aangepast huidverzorging toegepast.
Indien u een ernstige huidprobleem hebt, raden wij u aan om een dermatoloog te raadplegen.

Ik heb enorm last zweetvoeten, hoe kan ik dit vervelend probleem aanpakken ?

Zweetvoeten ontstaan als de vocht- en warmte huishouding in je schoenen niet optimaal is. Er ontstaat dan een disbalans in de bacteriële huishouding van je voeten. Daardoor gaan je voeten sneller zweten en ontstaat de onaangename geur. Vooral de geur is in de sociale omgang een probleem. Bovendien raakt de huid door de onnatuurlijke vochthuishouding ook nog eens extra gevoelig voor voetklachten als voetschimmel en nagelschimmel.

Oorzaak 

De onaangename geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën die zich thuis voelen in een vochtig en warm milieu en zich vermeerderen.

De reden dat de voeten zweterig zijn kan verschillende oorzaken hebben. Slecht, niet ademend schoeisel is een van de belangrijkste oorzaken, net als het niet wisselen of langdurig dragen van dezelfde schoenen en sokken, gebrekkige persoonlijke hygiëne.

Bovendien kunnen ook andere ziekten overmatig zweten veroorzaken, zoals bv sommige schildklier- of stofwisseling-ziekten.

Behandeling

Zweetvoeten kunnen op allerlei manieren behandeld worden:

  • Het is belangrijk om uw voeten droog en schoon te houden, en goed te wassen met lauwwarm water. Goed afdrogen is ook erg belangrijk. Na het drogen kunnen de voeten behandeld worden met verzorgende middelen, of bacterie- en schimmeldodend poeder.
  • Draag luchtige schoenen. Sandalen en slippers zijn daar erg goed voor, kunststof schoenen juist weer niet. Ook dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag wisselen van sokken en schoenen is goed. Vermijd liefst synthetische sokken, en draag liefst katoenen sokken.
  • Voetbaden. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog is (maximaal handwarm), en neem ze niet langer dan enkele minuten, anders werken de voetbaden juist averechts.

Ik heb steeds last van blauwe teennagels en dit steeds na het lopen. Kan ik daaraan iets doen ?

Oorzaak

Blauwe teennagels kan een oorzaak zijn van ofwel te kleine sportschoenen of meestal door de schokken die u tenen moeten opvangen tijdens het lopen.

Behandeling

Dit kan op allerlei manieren behandeld worden:

  • Je kan best katoenen watten bij de apotheker kopen
  • Je kan eventueel gebruik maken van teenbeschermers, zoals ballerina’s dragen in hun pointes. Deze kan je best aankopen in een ballerina winkel of sportwinkels.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share